POMAGAJ OHRANITI PRAVLJICO!
Več kot 90 ŽIVALI in 7-članska DRUŽINA, ki zanje že dobrih 10 let ljubeče skrbimo na kmetiji V PRAVLJICI in s svojo misijo ter terapevtskim delom bogatimo življenja številnih otrok, ZDAJ NUJNO POTREBUJEMO TVOJO POMOČ.
Do 30. maja 2021 moramo zbrati 200.000 EUR za odkup kmetije ali pa bomo IZGUBILI SVOJ EDINI DOM.
Cilj: 200.000 €
0%

Pomagaj nam ohraniti topel dom za več kot 90 rešenih živali in še naprej risati nasmehe na obraze slovenskih otrok.

 • POŠLJI SMS
 • DONIRAJ NA TRR ali PAYPAL
 • DONIRAJ S KARTICO

Skeniraj in pošlji

Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.

Pošlji SMS sporočilo s ključno besedo PRAVLJICA5 na številko 1919 in prispevaj 5 EUR za ohranitev Pravljice. SMS sporočilo lahko najhitreje vneseš s skeniranjem QR kode z mobilnim telefonom.

SMS donacijo lahko prispevate uporabniki mobilnih storitev Telekom Slovenije d.d., A1 Slovenija d.d., Telemach d.o.o. in T-2 d.o.o., v sodelovanju s katerimi je storitev omogočena. Pravila in pogoji so navedeni v Pravnih obvestilih.

Izberi znesek
Podatki
Vrsta plačila
Izberi vrsto plačila
Splošni pogoji

Dodaj GDPR obvestilo z linkom na politika zasebnosti.

Pravila in pogoji uporabe storitve SMS Donacija

– za Društvo Pravljica

1. Splošne določbe

Ponudnik in Organizator storitve:

Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave, Pleše 11, 1291 Škofljica, ID za DDV: 69516928 (v nadaljevanju: organizator storitve).

Ponudnik komunikacijske poti:

Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana. Prenos SMS-sporočil poteka prek mobilnega omrežja Telekoma Slovenije.

Pri storitvi »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« lahko sodelujete vsi naročniki/uporabniki mobilnega omrežja Telekoma Slovenije v (nadaljevanju: uporabniki), katerih mobilni telefon omogoča pošiljanje in sprejemanje kratkih tekstovnih sporočil (v nadaljevanju: SMS-ov).

Za uporabo storitve »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« ni starostnih omejitev.

Telekom Slovenije ne odgovarja za izgubo informacij ali nepravilno delovanje storitev, ki je posledica napačne uporabe storitve in neznanja uporabnika.

Telekom Slovenije ne more zagotavljati delovanja storitve v primeru izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile delovanje storitve.

2. DEFINICIJE POJMOV

Organizator storitve je po teh pravilih in pogojih uporabe: Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave. »SMS Donacija – za Društvo Pravljica«, je organizirana dejavnost Pravljice, društva za pravljično življenje otrok, živali in narave, s ciljem zbiranja sredstev za odkup kmetije – Rešimo pravljico.

Uporabnik po teh pravilih in pogojih je uporabnik mobilnega omrežja Telekoma Slovenije, ki je pristopil k storitvi »SMS Donacija – za Društvo Pravljica«, z zahtevo oz. SMS-sporočilom, ki ga pošlje na številko 1919 in vsebuje ključno besedo PRAVLJICA5.

Odhodno SMSsporočilo je SMS-sporočilo, ki ga uporabnik pošlje Telekomu Slovenije na številko 1919 in vsebuje ključno besedo PRAVLJICA5 v obliki teksta. Telekom Slovenije ta SMS-sporočila uporabniku zaračuna po veljavnem ceniku družbe Telekom Slovenije.

Dohodno SMSsporočilo je zahvalno SMS-sporočilo, ki ga Telekom Slovenije pošlje uporabniku kot odgovor na njegovo odhodno SMS sporočilo. Telekom Slovenije v skladu z dogovorom z organizatorjem storitve dohodno SMS-sporočilo uporabniku zaračuna po ceni, ki je določena v ceniku storitve.

Splošni pogoji uporabe elektronskih komunikacijskih storitev družbe Telekom Slovenije, d. d. (v nadaljevanju: SPU) se pri uporabi storitve »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« uporabljajo smiselno.

3. TRAJANJE STORITVE

Storitev »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« je uporabnikom omogočena od 7.12.2020 in praviloma traja do vključno 31. 3. 2021.

4. Postopek prijave na storitev SMS Donacija – za Društvo Pravljica

 • Uporabnik pošlje odhodno SMS-sporočilo s ključno besedo PRAVLJICA5 na kratko številko 1919.
 • Uporabnik iz 1919 prejme dohodno, zahvalno SMS-sporočilo z vsebino: »Iskrena hvala za rešitev pravljice. (donacija)«.

5. Cenik storitve

Vsak poslani SMS uporabnika se zaračuna po vsakokratnem veljavnem ceniku Telekoma Slovenije, d. d.

ohranimo.pravljico-donacije-cenik

Cene vključujejo DDV.

Cene za odhodna SMS-sporočila: vsako odhodno SMS-sporočilo uporabnika se zaračuna po vsakokrat veljavnem ceniku Telekoma Slovenije.

Cene za različna dohodna SMS-sporočila: posredovani SMS-i se uporabniku zaračunajo 5 EUR.

Naročniki Telekoma Slovenije, Mobiuporabniki:

 • zahvalno sporočilo pri donaciji -brezplačno posredovani SMS-i uporabniku (t. i. sistemska sporočila, Obvestilo za Društvo Pravljica):
 • obvestilo pred začetkom oz. ob prenehanju delovanja storitve,
 • če storitev ni na voljo.

Na mesečnem računu Telekoma Slovenije bodo prikazani:

 • poslani SMS-i v sklopu ostalih SMS-sporočil,
 • sprejeti SMS-i ločeno, pod posebno postavko Donacije SMS.

Uporabnik Mobi lahko storitev uporabljajo, dokler je stanje na račun Mobi pozitivno in dovolj visoko. Priporočamo, da pred začetkom uporabe storitve preverijo, če je stanje na račun Mobi dovolj visoko.

Možnost uveljavljanja potrdila o donaciji za davčno olajšavo, v skladu z veljavno zakonodajo zagotavlja organizator storitve

Telekom Slovenije zagotavlja zanesljivo posredovanje tistih sporočil SMS, ki jih je prejel na svoj SMS center.

V primeru, da sporočilo ne doseže uporabnika, se Telekom Slovenije obveže, da bo poskušal sporočilo dostaviti še dvainsedemdeset (72) ur po prvem poizkusu, po preteku tega roka pa Telekom Slovenije sporočilo zavrže.

V primeru, ko uporabnik poda zahtevo za storitev in ima le-ta izklopljen mobitel ali je v območju, kjer ni signala digitalnega omrežja ali ima poln predal za sporočila SMS, uporabniku storitev ponudnika izvede in se šteje, da je organizator storitve opravil, Telekom Slovenije pa v tem primeru uporabniku zaračuna opravljeno storitev, hkrati pa se obveže, da bo poskušal vsebino uporabniku dostaviti.

6. Zasebnost in varstvo podatkov

Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave in Telekom Slovenije se zavezujeta, da bosta skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov in pri tem postopala v skladu z določili Zakona o varovanju osebnih podatkov.

7. Reklamacije in pomoč

Organizator storitve je odgovoren za reševanje vsebinskih reklamacij glede storitve. Uporabnik lahko reklamacije naslovi na: Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave, Pleše 11, 1291 Škofljica, e-naslov: info@vpravljici.si. V kolikor se reklamacije nanašajo na ponudnika komunikacijske poti, jih mora uporabnik v skladu s SPU nasloviti na Telekom Slovenije, d.d., Reklamacije, Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, v roku 15 dni od prejema računa.

Ljubljana, 7.12.2020

organizator storitve:  Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave

POMEMBNO: enaki pogoji veljajo tudi za druge operaterje, torej: A1, Telemach in T-2.

Avtorske pravice © 2021 – Ohranimo pravljico  |  Pravno obvestilo  |  Kmetija V PRAVLJICI  |  Kontakt

Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.

Svojo donacijo lahko hitro in varno prispevaš tudi s kartičnim plačilom.

Klikni na spodnji gumb “DONIRAJ S KARTICO” in odprla se bo nova stran ponudnika Paylike, ki omogoča enostavno in varno plačilo s karticami Visa, Mastercard in Maestro (z vsemi njihovimi različicami).

Kako nas še lahko podpreš?

Razširi pravljico med svoje prijatelje in nam pomagaj našo zgodbo ponesti v svet. Veseli bomo tudi delitev na Facebooku, Instagramu, Twitterju in YouTubu.

>> IKONE ZA DELJENJE <<

Želiš še kako drugače podpreti Pravljico ali pa bi rad z nami delil/a svojo idejo o sodelovanju? Piši nam na info@vpravljici.si in z veseljem se bomo odzvali.

SKRB ZA REŠENE ŽIVALI IN RADOSTNE NASMEHE SLOVENSKIH OTROK

Pridruži se naši misiji in nam POMAGAJ OHRANITI PRAVLJICO za vse nas!

Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.
Naša MISIJA

Kmetija V pravljici je prva izobraževalna kmetija miru v Sloveniji ter hkrati prva in največja kmetija v Sloveniji z rešenimi živalmi.

Naša misija je nuditi skrben in ljubeč dom vsem rešenim živalim (90+), ki so svojo srečo končno našle V pravljici ter skupaj z njimi in njihovim naravnim terapevtskim pristopom osrečevati in izobraževati otroke iz cele Slovenije.

Več kot 90 živali ZA BOLJŠI JUTRI SLOVENSKIH OTROK

Stik z naravo in sobivanje z živalmi otroke celostno bogati in …. (po alinejah, kaj vse otroci s tem dobijo)

A pri nas niso dobrodošli le otroci, temveč vsi, ki želite vsaj za nekaj trenutkov izkusiti raj V pravljici.

Naša srčna želja je, da kmetijo V pravljici ohranimo in tako bogastvo sobivanja z živalmi ter pravljična doživetja v objemu narave še naprej omogočamo vsem.

Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.

ZAKAJ RAVNO V PRAVLJICI?

Nedaleč od mesta, le malo nad strehami hitrega življenja, je svet V pravljici. Kmetija, na kateri se sedemčlanska družina že več kot deset let posveča naravnemu sožitju z živalmi, ki so jim bile zaupane v varstvo iz različnih razlogov, a z istim namenom – da se zanje ustrezno poskrbi, ker so nujno potrebovale varno in ljubeče okolje za preživetje. Splošna trenutna situacija, ki je prizadela vse, je zelo omejila možnosti za nadaljevanje pravljice.

Trenutno  tu  prosto biva več kot devetdeset živali, od konjev, koz, osla, prašičkov, do kokoši, mačk in psov. Živali so tu našle varen dom, svobodo in mir. Med njimi vladata sočutje in spoštovanje – kljub različnosti zadovoljno sobivajo. Kot v kakšni ljubki pravljici. In tako, kot v pravljicah, lahko na kmetiji V pravljici najdemo pomembno sporočilo o vrednotah. V vrvežu vsakdana in pomanjkanju priložnosti za pristen stik z naravo smo prav na te vrednote žal pozabili. Zato je še toliko bolj pomembno, da kmetijo ohranimo.

Prva in največja izobraževalna kmetija miru potrebuje našo pomoč. Družina Lavrič si že leta prizadeva, da bi jo odkupila in tako živalim zagotovila stalno bivališče, obiskovalcem pa omogočila še več stika z njimi in še več pravljičnih doživetij. Se spomnite svojih otroških počitnic na kmetiji? Z vašo pomočjo lahko ohranimo pravljico, da bodo takih pristnih nepozabnih spominov deležni tudi vaši otroci.

Vse, ki si še želite verjeti v srečne konce vabimo, da nam pomagate pisati našo pravljico še naprej.

Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.
 • POŠLJI SMS
 • DONIRAJ NA TRR ali PAYPAL
 • DONIRAJ S KARTICO

Skeniraj in pošlji

Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.

Pošlji SMS sporočilo s ključno besedo PRAVLJICA5 na številko 1919 in prispevaj 5 EUR za ohranitev Pravljice. SMS sporočilo lahko najhitreje vneseš s skeniranjem QR kode z mobilnim telefonom.

SMS donacijo lahko prispevate uporabniki mobilnih storitev Telekom Slovenije d.d., A1 Slovenija d.d., Telemach d.o.o. in T-2 d.o.o., v sodelovanju s katerimi je storitev omogočena. Pravila in pogoji so navedeni v Pravnih obvestilih.

Izberi znesek
Podatki
Vrsta plačila
Izberi vrsto plačila
Splošni pogoji

Dodaj GDPR obvestilo z linkom na politika zasebnosti.

Pravila in pogoji uporabe storitve SMS Donacija

– za Društvo Pravljica

1. Splošne določbe

Ponudnik in Organizator storitve:

Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave, Pleše 11, 1291 Škofljica, ID za DDV: 69516928 (v nadaljevanju: organizator storitve).

Ponudnik komunikacijske poti:

Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana. Prenos SMS-sporočil poteka prek mobilnega omrežja Telekoma Slovenije.

Pri storitvi »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« lahko sodelujete vsi naročniki/uporabniki mobilnega omrežja Telekoma Slovenije v (nadaljevanju: uporabniki), katerih mobilni telefon omogoča pošiljanje in sprejemanje kratkih tekstovnih sporočil (v nadaljevanju: SMS-ov).

Za uporabo storitve »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« ni starostnih omejitev.

Telekom Slovenije ne odgovarja za izgubo informacij ali nepravilno delovanje storitev, ki je posledica napačne uporabe storitve in neznanja uporabnika.

Telekom Slovenije ne more zagotavljati delovanja storitve v primeru izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile delovanje storitve.

2. DEFINICIJE POJMOV

Organizator storitve je po teh pravilih in pogojih uporabe: Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave. »SMS Donacija – za Društvo Pravljica«, je organizirana dejavnost Pravljice, društva za pravljično življenje otrok, živali in narave, s ciljem zbiranja sredstev za odkup kmetije – Rešimo pravljico.

Uporabnik po teh pravilih in pogojih je uporabnik mobilnega omrežja Telekoma Slovenije, ki je pristopil k storitvi »SMS Donacija – za Društvo Pravljica«, z zahtevo oz. SMS-sporočilom, ki ga pošlje na številko 1919 in vsebuje ključno besedo PRAVLJICA5.

Odhodno SMSsporočilo je SMS-sporočilo, ki ga uporabnik pošlje Telekomu Slovenije na številko 1919 in vsebuje ključno besedo PRAVLJICA5 v obliki teksta. Telekom Slovenije ta SMS-sporočila uporabniku zaračuna po veljavnem ceniku družbe Telekom Slovenije.

Dohodno SMSsporočilo je zahvalno SMS-sporočilo, ki ga Telekom Slovenije pošlje uporabniku kot odgovor na njegovo odhodno SMS sporočilo. Telekom Slovenije v skladu z dogovorom z organizatorjem storitve dohodno SMS-sporočilo uporabniku zaračuna po ceni, ki je določena v ceniku storitve.

Splošni pogoji uporabe elektronskih komunikacijskih storitev družbe Telekom Slovenije, d. d. (v nadaljevanju: SPU) se pri uporabi storitve »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« uporabljajo smiselno.

3. TRAJANJE STORITVE

Storitev »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« je uporabnikom omogočena od 7.12.2020 in praviloma traja do vključno 31. 3. 2021.

4. Postopek prijave na storitev SMS Donacija – za Društvo Pravljica

 • Uporabnik pošlje odhodno SMS-sporočilo s ključno besedo PRAVLJICA5 na kratko številko 1919.
 • Uporabnik iz 1919 prejme dohodno, zahvalno SMS-sporočilo z vsebino: »Iskrena hvala za rešitev pravljice. (donacija)«.

5. Cenik storitve

Vsak poslani SMS uporabnika se zaračuna po vsakokratnem veljavnem ceniku Telekoma Slovenije, d. d.

ohranimo.pravljico-donacije-cenik

Cene vključujejo DDV.

Cene za odhodna SMS-sporočila: vsako odhodno SMS-sporočilo uporabnika se zaračuna po vsakokrat veljavnem ceniku Telekoma Slovenije.

Cene za različna dohodna SMS-sporočila: posredovani SMS-i se uporabniku zaračunajo 5 EUR.

Naročniki Telekoma Slovenije, Mobiuporabniki:

 • zahvalno sporočilo pri donaciji -brezplačno posredovani SMS-i uporabniku (t. i. sistemska sporočila, Obvestilo za Društvo Pravljica):
 • obvestilo pred začetkom oz. ob prenehanju delovanja storitve,
 • če storitev ni na voljo.

Na mesečnem računu Telekoma Slovenije bodo prikazani:

 • poslani SMS-i v sklopu ostalih SMS-sporočil,
 • sprejeti SMS-i ločeno, pod posebno postavko Donacije SMS.

Uporabnik Mobi lahko storitev uporabljajo, dokler je stanje na račun Mobi pozitivno in dovolj visoko. Priporočamo, da pred začetkom uporabe storitve preverijo, če je stanje na račun Mobi dovolj visoko.

Možnost uveljavljanja potrdila o donaciji za davčno olajšavo, v skladu z veljavno zakonodajo zagotavlja organizator storitve

Telekom Slovenije zagotavlja zanesljivo posredovanje tistih sporočil SMS, ki jih je prejel na svoj SMS center.

V primeru, da sporočilo ne doseže uporabnika, se Telekom Slovenije obveže, da bo poskušal sporočilo dostaviti še dvainsedemdeset (72) ur po prvem poizkusu, po preteku tega roka pa Telekom Slovenije sporočilo zavrže.

V primeru, ko uporabnik poda zahtevo za storitev in ima le-ta izklopljen mobitel ali je v območju, kjer ni signala digitalnega omrežja ali ima poln predal za sporočila SMS, uporabniku storitev ponudnika izvede in se šteje, da je organizator storitve opravil, Telekom Slovenije pa v tem primeru uporabniku zaračuna opravljeno storitev, hkrati pa se obveže, da bo poskušal vsebino uporabniku dostaviti.

6. Zasebnost in varstvo podatkov

Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave in Telekom Slovenije se zavezujeta, da bosta skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov in pri tem postopala v skladu z določili Zakona o varovanju osebnih podatkov.

7. Reklamacije in pomoč

Organizator storitve je odgovoren za reševanje vsebinskih reklamacij glede storitve. Uporabnik lahko reklamacije naslovi na: Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave, Pleše 11, 1291 Škofljica, e-naslov: info@vpravljici.si. V kolikor se reklamacije nanašajo na ponudnika komunikacijske poti, jih mora uporabnik v skladu s SPU nasloviti na Telekom Slovenije, d.d., Reklamacije, Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, v roku 15 dni od prejema računa.

Ljubljana, 7.12.2020

organizator storitve:  Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave

POMEMBNO: enaki pogoji veljajo tudi za druge operaterje, torej: A1, Telemach in T-2.

Avtorske pravice © 2021 – Ohranimo pravljico  |  Pravno obvestilo  |  Kmetija V PRAVLJICI  |  Kontakt

Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.

Svojo donacijo lahko hitro in varno prispevaš tudi s kartičnim plačilom.

Klikni na spodnji gumb “DONIRAJ S KARTICO” in odprla se bo nova stran ponudnika Paylike, ki omogoča enostavno in varno plačilo s karticami Visa, Mastercard in Maestro (z vsemi njihovimi različicami).

SPOZNAJ ČAROBNE ŽIVALI …

Tukaj živijo sami pravljični prebivalcikoze, konji, pujsi, krave, biki, mačke, psi, kokoši, petelini in celo ježki. Predstavljamo ti le nekaj pravljičnih zvezd, a verjemi, da so prav vse živali V pravljici čarobne.

Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.
Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.
BELKINO SKRIVNO PRESENEČENJE
Ovca Belka, ena prvih duš, ki je potrkala na naša vrata je bila okrogla kot ovčka iz risanke in strašno plašno. Doma ni smela jesti rož z vrta. Zato je pristala v Pravljici. Sredi junija, ko je sveža paša na vrhuncu in se živali običajno veselo zapodijo vanjo, je cela naša četica ostajala pred pašniki…zelo nenavadno. Le Belka je ves čas samevala na vrhu hriba, z njo pa tudi brsteči pašniki. A tretji dan nas je čakalo presenečenje. Beee, beeee, beeeee, je odmevalo! Pri vsej Belkini volni in obilju hrane res nismo opazili, da je nosila mladičke. Ko smo novo družinico pospremili na varno v senco, jo oskrbeli in pocrkljali (začuda se je Belka zdaj pustila crkljati), smo slišali topotanje kopit, rezgetanje, meketanje – konji in koze so oddirkali na pašnike, se igrali, valjali in tekli kot otroci. Belki so dali ves prostor, čeprav ga je bilo za vse dovolj, in ves čas, ki ga je potrebovala za mirno kotitev. Od živali se res ogromno lahko naučimo tudi o spoštovanju.
Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.
PLEMENITI BIKEC FERDINAND
Poznate zgodbico o Bikcu, ki se ni hotel boriti v areni? No, naš Ferdinand je imel podobno zgodbo za sabo preden je prišel V Pravljico. Še kot mladič je pobegnil od svoje usode plemenskega bika za razplod, a so ga takratni lastniki ujeli in pripeljali nazaj. V nos je dobil kovinski obroček za »lažje uboganje« (danes se z njim poigrava in ga ne boli ali moti) in na koncu pristal na internetu, kjer so ga prodajali za meso. Dobri ljudje so ga odkupili in pripeljali V Pravljico. Opozarjali so nas, da je nevaren, a smo kmalu spoznali, da potrebuje le spoštovanje in ljubezen. Oboje zdaj obilno vrača nazaj vsem obiskovalcem, ki ga pridejo pogledati. Kot pravi kralj nas je ponovno naučil, kako se učiti od živali, kako jih opazovati, sprejemati in za njih skrbeti. Je pravi tihi vodja svoje čredice, ki jo sestavljata še prekmurski kravici Sara in Sita.
Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.
DOBROHOTNI PUJS TEODOR
Pujsi so nadvse zanimive živali. Prijazni, pametni, igrivi, strastni in crkljivi. Tudi Teodor, običajen rejni pujs, s svojima dvema centoma teže, ni izjema. Izjemen pa je bil njegov prihod V pravljico. Iz vozečega kamiona, polnega pujsov, je na poti v klavnico uspel skočiti ven. Obležal je v jarku in čakal na rešitev. To je bilo že 5 let nazaj. Zdaj Teo v družbi ostalih pujsov uživa v svobodi, v svoji hiški, prekopava vrt in blatne luže. Najraje ima umazana vrtna opravila in hrano, po kateri je obvezna popoldanska siesta. Ker svojo hrano pogosto prepusti manjšim pujsom, mu ob hranjenju delamo družbo in poskrbimo, da tudi on v miru pohrusta svoje dobrote. Z nami tudi pleše, čeprav od padca malce šepa. Rad se sonči in si kar sam dela senco s svojimi ogromnimi uhlji. Kljub svoji velikosti je povsem dobrohoten velikan, ki je vedno vesel prijaznih rok za božanje in crkljanje.

…IN PRAVLJIČNA DOŽIVETJA Z NJIMI, KI …

»Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.«
John Doe

…NAJ SE NIKOLI NE KONČAJO!

 • POŠLJI SMS
 • DONIRAJ NA TRR ali PAYPAL
 • DONIRAJ S KARTICO

Skeniraj in pošlji

Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.

Pošlji SMS sporočilo s ključno besedo PRAVLJICA5 na številko 1919 in prispevaj 5 EUR za ohranitev Pravljice. SMS sporočilo lahko najhitreje vneseš s skeniranjem QR kode z mobilnim telefonom.

SMS donacijo lahko prispevate uporabniki mobilnih storitev Telekom Slovenije d.d., A1 Slovenija d.d., Telemach d.o.o. in T-2 d.o.o., v sodelovanju s katerimi je storitev omogočena. Pravila in pogoji so navedeni v Pravnih obvestilih.

Izberi znesek
Podatki
Vrsta plačila
Izberi vrsto plačila
Splošni pogoji

Dodaj GDPR obvestilo z linkom na politika zasebnosti.

Pravila in pogoji uporabe storitve SMS Donacija

– za Društvo Pravljica

1. Splošne določbe

Ponudnik in Organizator storitve:

Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave, Pleše 11, 1291 Škofljica, ID za DDV: 69516928 (v nadaljevanju: organizator storitve).

Ponudnik komunikacijske poti:

Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana. Prenos SMS-sporočil poteka prek mobilnega omrežja Telekoma Slovenije.

Pri storitvi »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« lahko sodelujete vsi naročniki/uporabniki mobilnega omrežja Telekoma Slovenije v (nadaljevanju: uporabniki), katerih mobilni telefon omogoča pošiljanje in sprejemanje kratkih tekstovnih sporočil (v nadaljevanju: SMS-ov).

Za uporabo storitve »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« ni starostnih omejitev.

Telekom Slovenije ne odgovarja za izgubo informacij ali nepravilno delovanje storitev, ki je posledica napačne uporabe storitve in neznanja uporabnika.

Telekom Slovenije ne more zagotavljati delovanja storitve v primeru izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile delovanje storitve.

2. DEFINICIJE POJMOV

Organizator storitve je po teh pravilih in pogojih uporabe: Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave. »SMS Donacija – za Društvo Pravljica«, je organizirana dejavnost Pravljice, društva za pravljično življenje otrok, živali in narave, s ciljem zbiranja sredstev za odkup kmetije – Rešimo pravljico.

Uporabnik po teh pravilih in pogojih je uporabnik mobilnega omrežja Telekoma Slovenije, ki je pristopil k storitvi »SMS Donacija – za Društvo Pravljica«, z zahtevo oz. SMS-sporočilom, ki ga pošlje na številko 1919 in vsebuje ključno besedo PRAVLJICA5.

Odhodno SMSsporočilo je SMS-sporočilo, ki ga uporabnik pošlje Telekomu Slovenije na številko 1919 in vsebuje ključno besedo PRAVLJICA5 v obliki teksta. Telekom Slovenije ta SMS-sporočila uporabniku zaračuna po veljavnem ceniku družbe Telekom Slovenije.

Dohodno SMSsporočilo je zahvalno SMS-sporočilo, ki ga Telekom Slovenije pošlje uporabniku kot odgovor na njegovo odhodno SMS sporočilo. Telekom Slovenije v skladu z dogovorom z organizatorjem storitve dohodno SMS-sporočilo uporabniku zaračuna po ceni, ki je določena v ceniku storitve.

Splošni pogoji uporabe elektronskih komunikacijskih storitev družbe Telekom Slovenije, d. d. (v nadaljevanju: SPU) se pri uporabi storitve »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« uporabljajo smiselno.

3. TRAJANJE STORITVE

Storitev »SMS Donacija – za Društvo Pravljica« je uporabnikom omogočena od 7.12.2020 in praviloma traja do vključno 31. 3. 2021.

4. Postopek prijave na storitev SMS Donacija – za Društvo Pravljica

 • Uporabnik pošlje odhodno SMS-sporočilo s ključno besedo PRAVLJICA5 na kratko številko 1919.
 • Uporabnik iz 1919 prejme dohodno, zahvalno SMS-sporočilo z vsebino: »Iskrena hvala za rešitev pravljice. (donacija)«.

5. Cenik storitve

Vsak poslani SMS uporabnika se zaračuna po vsakokratnem veljavnem ceniku Telekoma Slovenije, d. d.

ohranimo.pravljico-donacije-cenik

Cene vključujejo DDV.

Cene za odhodna SMS-sporočila: vsako odhodno SMS-sporočilo uporabnika se zaračuna po vsakokrat veljavnem ceniku Telekoma Slovenije.

Cene za različna dohodna SMS-sporočila: posredovani SMS-i se uporabniku zaračunajo 5 EUR.

Naročniki Telekoma Slovenije, Mobiuporabniki:

 • zahvalno sporočilo pri donaciji -brezplačno posredovani SMS-i uporabniku (t. i. sistemska sporočila, Obvestilo za Društvo Pravljica):
 • obvestilo pred začetkom oz. ob prenehanju delovanja storitve,
 • če storitev ni na voljo.

Na mesečnem računu Telekoma Slovenije bodo prikazani:

 • poslani SMS-i v sklopu ostalih SMS-sporočil,
 • sprejeti SMS-i ločeno, pod posebno postavko Donacije SMS.

Uporabnik Mobi lahko storitev uporabljajo, dokler je stanje na račun Mobi pozitivno in dovolj visoko. Priporočamo, da pred začetkom uporabe storitve preverijo, če je stanje na račun Mobi dovolj visoko.

Možnost uveljavljanja potrdila o donaciji za davčno olajšavo, v skladu z veljavno zakonodajo zagotavlja organizator storitve

Telekom Slovenije zagotavlja zanesljivo posredovanje tistih sporočil SMS, ki jih je prejel na svoj SMS center.

V primeru, da sporočilo ne doseže uporabnika, se Telekom Slovenije obveže, da bo poskušal sporočilo dostaviti še dvainsedemdeset (72) ur po prvem poizkusu, po preteku tega roka pa Telekom Slovenije sporočilo zavrže.

V primeru, ko uporabnik poda zahtevo za storitev in ima le-ta izklopljen mobitel ali je v območju, kjer ni signala digitalnega omrežja ali ima poln predal za sporočila SMS, uporabniku storitev ponudnika izvede in se šteje, da je organizator storitve opravil, Telekom Slovenije pa v tem primeru uporabniku zaračuna opravljeno storitev, hkrati pa se obveže, da bo poskušal vsebino uporabniku dostaviti.

6. Zasebnost in varstvo podatkov

Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave in Telekom Slovenije se zavezujeta, da bosta skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov in pri tem postopala v skladu z določili Zakona o varovanju osebnih podatkov.

7. Reklamacije in pomoč

Organizator storitve je odgovoren za reševanje vsebinskih reklamacij glede storitve. Uporabnik lahko reklamacije naslovi na: Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave, Pleše 11, 1291 Škofljica, e-naslov: info@vpravljici.si. V kolikor se reklamacije nanašajo na ponudnika komunikacijske poti, jih mora uporabnik v skladu s SPU nasloviti na Telekom Slovenije, d.d., Reklamacije, Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, v roku 15 dni od prejema računa.

Ljubljana, 7.12.2020

organizator storitve:  Pravljica, društvo za pravljično življenje otrok, živali in narave

POMEMBNO: enaki pogoji veljajo tudi za druge operaterje, torej: A1, Telemach in T-2.

Avtorske pravice © 2021 – Ohranimo pravljico  |  Pravno obvestilo  |  Kmetija V PRAVLJICI  |  Kontakt

Kmetija V PRAVLJICI, pomagamo 70+ rešenim živalim. Zbiramo donacije.

Svojo donacijo lahko hitro in varno prispevaš tudi s kartičnim plačilom.

Klikni na spodnji gumb “DONIRAJ S KARTICO” in odprla se bo nova stran ponudnika Paylike, ki omogoča enostavno in varno plačilo s karticami Visa, Mastercard in Maestro (z vsemi njihovimi različicami).

Hvala, ker verjamete v nas!

Avtorske pravice © 2021 – Ohranimo pravljico  |  Pravno obvestilo  |  Kmetija V pravljici  |  Kontakt